Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του ήταν ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα, σε ηλικία 63 ετών στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν, είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός, που ζούσε με τη σύζυγό του στη βόρεια Καλιφόρνια, κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα και ότι η πιθανή αιτία του θανάτου ήταν ασφυξία εξαιτίας αυτοκτονίας.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 και ήταν γιος του Ρόμπερτ, στέλεχος της Ford και της Λόρα, πρώην μοντέλου. Όπως είναι γνωστό όταν ήταν παιδί ήταν παχουλός και ντροπαλός και είχε γίνει δέκτης δυσμενών σχολίων στο σχολείο. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε κλειστεί στο σπίτι του.

Στα 16 του η οικογένεια του μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στο Λύκειο Ρέντγουντ. Στη συνέχεια εισήχθη στο Claremont Men’s College, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες και έπαιζε ποδόσφαιρο.

Αφού αποφοίτησε από το Claremont, μπήκε στο Κολλέγιο Marin για να σπουδάσει δράμα και γρήγορα κέρδισε υποτροφία στην επιφανή σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης.

Στη σχολή, επίσης, γνώρισε την χορεύτρια Βαλερί Βαλερντί, με την οποία παντρεύτηκαν το 1978 και απέκτησαν έναν γιο, τον Ζάκαρι.

Ο Γουίλιαμς έγινε για πρώτη φορά γνωστός για το ρόλο του ως εξωγήινος στο τηλεοπτικό σόου της δεκαετίας του 1970 «Mork and Mindy». Το σόου είχε μεγάλη επιτυχία και χάρισε στον Γουίλιαμς την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 1979, χάριν κυρίως στον χαιρετισμό «νανού νανού», που έγινε παγκόσμιο σλόγκαν.

Το 1980 το Χόλιγουντ βρήκε τον Γουίλιαμς. Οι κριτικές και το κοινό, μάλλον, δεν ενθουσιάστηκαν με την ταινία και ο ηθοποιός αναγκάστηκε να αναζητήσει ξανά καταφύγιο για δύο ακόμη χρόνια στο «Mork and Mindy», μέχρι που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο αλλόκοτος κόσμος του Γκαρπ».

Από το 1982 έδινε μάχη με τις εξαρτήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη, κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στο γάμο του με τη Βάλερι.

Το 1987 έκανε τη μεγάλη επιτυχία με το «Καλημέρα Βιετνάμ». Κέρδισε την δεύτερη Χρυσή Σφαίρα του και την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Την επόμενη χρονιά η Βάλερι προσέλαβε την Μάρσα Γκάρσις για γκουβερνάντα του Ζάκαρι. Όταν η Βάλερι και ο Γουίλιαμς χώρισαν, η Μάρσα έγινε η βοηθός του και ταξίδευε μαζί του μέχρι που ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν το 1989, αποκτώντας δύο παιδιά τη Ζέλντα Ρέρι και τον Κόντι Άλαν.

Το κοινό και τις κριτικές κέρδισε με την συγκλονιστική ερμηνεία του ως ο ριζοσπαστικός καθηγητής στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών», όπου ακούστηκε και η αξέχαστη φράση «Oh Captain, my Captain». Ο ρόλος αυτός του χάρισε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Οι επιτυχίες του είναι αμέτρητες, ενώ η κορύφωση και η δικαίωσε ήρθε μετά τη συνεργασία του με τους πρωτοεμφανιζόμενους τότε Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ». Ενσαρκώνοντας τον Σον Μαγκουάιρ, κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο.