Η σύζυγος του Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος όπως όλα δείχνουν αυτοκτόνησε τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, που υπέφερε από βαριά κατάθλιψη, βρισκόταν επίσης «στην αρχή της νόσου Πάρκινσον».

«Παρέμεινε νηφάλιος και ήταν γενναίος καθώς έδινε μάχη επίσης εναντίον της κατάθλιψης, του άγχους και (βρισκόταν) στα πρώτα στάδια της νόσου Πάρκινσον, γεγονός που δεν ήταν ακόμα έτοιμος να μοιραστεί δημοσίως» ανέφερε η Σούζαν Σνάιντερ σε ένα δελτίο Τύπου.

«Ελπίζουμε ότι στον απόηχο του τραγικού θανάτου του Ρόμπιν, κάποιοι άλλοι θα βρουν τη δύναμη να αναζητήσουν τις φροντίδες και τη στήριξη που έχουν ανάγκη προκειμένου να τους βοηθήσουν στις μάχες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι, για να φοβούνται λιγότερο» προσέθεσε η ίδια.

«Ο Ρόμπιν πέρασε τόσο χρόνο στην ζωή του βοηθώντας τους άλλους. Είτε με το να διασκεδάζει εκατομμύρια ανθρώπους στη σκηνή, στις ταινίες ή στην τηλεόραση, τα στρατεύματά μας στις γραμμές του μετώπου, είτε με το να παρηγορεί άρρωστα παιδιά, ο Ρόμπιν ήθελε να μας κάνει να γελάμε, να νιώθουμε λιγότερο τρομαγμένοι» υπογράμμισε η σύζυγός του.

«Από τον θάνατό του, πολλοί εξ ημών που τον αγαπούσαμε βρήκαμε την παρηγοριά στον θαυμάσιο χείμαρρο στοργής και θαυμασμού που εξέφρασαν εκατομμύρια άνθρωποι, τους οποίους άγγιξε στις ζωές τους» επισήμανε.

«Η ομορφότερή του κληρονομιά, εκτός των τριών του παιδιών, είναι η χαρά και η ευτυχία που προσέφερε σε άλλους, ειδικά σε εκείνους που έδιναν τις προσωπικές τους μάχες» συνέχισε η Σνάιντερ, η τρίτη σύζυγος του κωμικού, ενός εκ των πλέον έξοχων ηθοποιών της γενιάς του, που ενέπνεε σεβασμό και ο ξαφνικός χαμός του οποίου σε ηλικία 63 ετών προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.