Ένας βέλγος ποδηλάτης έσπρωξε με το γόνατό του ένα 5χρονο κορίτσι επειδή του έκλεινε τον δρόμο.

Το γεγονός είχει προκαλέσει κατακραυγή στη χώρα και ο ποδηλάτης καλείται τώρα να πληρώσει αποζημίωση στην οικογένεια μόλις 1 ευρώ, εξαιτίας των επιθέσεων που δέχτηκε στα κοινωνικά μέσα.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο και ακούστηκε πρόσφατα στη δικαστική αίθουσα, το χτύπημα του ποδηλάτη στη μικρή σε δρομάκι πάρκου ανήμερα των Χριστουγέννων ήταν εσκεμμένο. Την έσπρωξε με το γόνατό του επίτηδες την ώρα που πέρασε δίπλα της.

Shocking. He originally faced a year in prison.

Posted by Daily Mail on Thursday, March 4, 2021

Το δικαστήριο της Βερβιέ τον έκρινε ένοχο, τον τιμώρησε ωστόσο με ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα, εξαιτίας της δριμείας κριτικής που δέχτηκε ο άντρας στα social media.

Το βίντεο ανέβασε στα κοινωνικά μέσα ο πατέρας της κοπέλας, Patrick Mpasa, ο οποίος και κινηματογραφούσε τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά.

Η οικογένεια πήγε στην αστυνομία, ανέβασε όμως το βίντεο online και ο ποδηλάτης έγινε στόχος πολεμικής. Ο δικαστής έκρινε μεν πως το χτύπημα ήταν εσκεμμένο, αποφάσισε ωστόσο να τον τιμωρήσει όσο πιο ελαφρά γίνεται, καθώς θεώρησε πως η κριτική που του ασκήθηκε στα κοινωνικά μέσα ήταν αρκετή.

Τον καταδίκασε να πληρώσει συμβολική αποζημίωση 1 ευρώ στην οικογένεια, θεωρώντας πως το διάστημα που πέρασε προφυλακισμένος ήταν αρκετό ως ποινή.