Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε την Κυριακή σε άρθρο του ότι το Ισραήλ και τουλάχιστον μία ακόμα υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσαν πέρυσι τηλεφωνήματα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, όταν αυτός καλούσε από μη ασφαλείς γραμμές και ενώ είχε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με ηγέτες της Μέσης Ανατολής σχετικά με ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Το περιοδικό αναφέρει ότι «διάφορες πηγές από μυστικές υπηρεσίες» δήλωσαν ότι παρόλο που ο Κέρι διέθετε ασφαλή τηλεφωνική γραμμή στην έπαυλή του στην Τζορτζτάουν, όταν ταξίδευε και έπρεπε να κάνει σύντομα τηλεφωνήματα χρησιμοποιούσε ορισμένες φορές ένα συνηθισμένο τηλέφωνο, το οποίο παρακολουθούσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών.

«Μεγάλος αριθμός αυτών των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιούνταν μέσω δορυφόρου, παρακολουθούνταν από τουλάχιστον δύο μυστικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και του Ισραήλ», αναφέρει το περιοδικό. «Είναι πιθανό να τις παρακολουθούσαν επίσης οι Ρώσοι και οι Κινέζοι».

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο Κέρι γνώριζε τους κινδύνους, ωστόσο ήθελε αποτελέσματα και οι προσωπικές συζητήσεις ήταν πιο σημαντικές για αυτόν από τις ανησυχίες που εξέφραζαν οι σύμβουλοι ασφαλείας του.

Επίσης, το «Der Spiegel» αναφέρει πως ούτε το Ισραήλ, αλλά ούτε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκαναν οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το άρθρο.