Η σύρραξη στη Γάζα δεν πρέπει να αποτελέσει το πρόσχημα για την άνοδο του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Σε ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη λύπη του για την πρόσφατη αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη», με την ευκαιρία εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή δεν πρέπει να δώσει το πρόσχημα για την εφαρμογή διακρίσεων που μπορεί να πλήξει την κοινωνική ειρήνη οπουδήποτε στον κόσμο», σημειώνει.

«Αυτή η σύρραξη πρέπει να λήξει με τον άμεσο τερματισμό της βίας και μέσω διαπραγματεύσεων», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή εκφράζει ανησυχία για την αύξηση των αντισημιτικών εκδηλώσεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.

Στη Γάζα, ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα ανακοίνωσε ότι δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε 1.822 νεκρούς Παλαιστίνιους τον απολογισμό τεσσάρων εβδομάδων συγκρούσεων ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Τζαμπαλίγια, δύο στις συνοικίες Ζεϊτούν και Σέιχ Ραντουάν στην πόλη της Γάζας, ένας στη Νουσεϊράτ στον κεντρικό τομέα του παλαιστινιακού θύλακα και ένα παιδί στη Ράφα.