Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εμβολιάζουν προσωρινά κατά της COVID-19, τους κατοίκους και τους πολίτες τους, που είναι ηλικιωμένοι ή έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Η προσωρινή αλλαγή πολιτικής έγινε, ακολουθώντας μία έξαρση στις μολύνσεις κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ώστε «να διασφαλιστεί η ανοσία της κοινότητας και να αντιμετωπιστεί η ασθένεια» ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Για τις επόμενες τέσσερις ως έξι εβδομάδες, οι αρχές θα προσπαθήσουν να εμβολιάσουν όσο περισσότερους ηλικιωμένους μπορούν, αλλά και ανθρώπους που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες. Μερικά ραντεβού εμβολιασμού θα κλείνονται και για άλλα τμήματα του πληθυσμού, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων τριπλασιάστηκε μέσα σε περίπου έξι εβδομάδες, για να φτάσει στον αριθμό ρεκόρ των 3,977 περιστατικών στις 3 Φεβρουαρίου στα ΗΑΕ, χωρίς να δημοσιοποιηθεί μία αριθμητική ανάλυση των κρουσμάτων για κάθε εμιράτο.