Στη Σενεγάλη εντοπίστηκε η περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Υγείας της χώρας.

Βρετανοί επιστήμονες λένε ότι η παραλλαγή αυτή πιθανόν να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική και επίσης πιο μοιραία με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 30% υψηλότερο.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής σπεύδει να εξασφαλίσει περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό καθώς αυξάνεται ο ρυθμός μόλυνσης και η έλλειψη των κλινών σημαίνει ότι εισαγωγές θα γίνονται μόνο για τις πιο βαριές περιπτώσεις μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στις 6 Ιανουαρίου φαίνεται ότι έχουν βοηθήσει να περιοριστεί η αύξηση που είχε παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε κρούσματα και θανάτους.

Σήμερα η χώρα κατέγραψε 304 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 25.711, ενώ έχουν σημειωθεί 614 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.