Ο Ντέιβιντ Γουντ, ο Αμερικανός σέντερ που έκανε μια σημαντική καριέρα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεκινώντας από την Μπαρτσελόνα και παίζοντας σε Μπασκόνια, Μάλαγα, Μούρθια, Λιμόζ, Γκραν Κανάρια, Φουενλαμπράδα και Λιβόρνο, είναι φανατικός ρεπουμπλικάνος και εξίσου φανατικός οπαδός του Τραμπ.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών των όσων έγιναν πριν κάποιες ώρες ήταν ένας γνωστός καλλιτέχνης, ο frontman και κιθαρίστας του συγκροτήματος Iced Earth, Τζον Σάφερ, αλλά και ένας πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, τον οποίο μάλιστα τον είχε δει αγωνιζόμενο με τις ΗΠΑ και το ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Γουντ.

Έχοντας αλλάξει πολλές ομάδες στο NBA (Μπουλς, Ρόκετς, Σπερς, Πίστονς, Γουόριορς, Σανς, Μάβερικς και Μπακς) χωρίς να είναι ποτέ πρωταγωνιστής, ο Γουντ είχε το παρατσούκλι «Gladiator» [»Μονομάχος»], λόγω του δυναμικού του παιχνιδιού που συχνά γινόταν μέχρι και (οριακά) αντιαθλητικό.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γουντ βρέθηκε την Τετάρτη έξω από το Καπιτώλιο, κάνοντας μάλιστα και live streaming μετάδοση των γεγονότων μέσω των social media.

«Ένιωσα απόλυτα ασφαλής ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους. Δεν είδα διαμαρτυρία, αλλά προσευχή. Όμως είδα και καμιά δεκαριά που μπορούσαν να προκαλέσουν ταραχές. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί οι ψήφοι του δεν μετρήθηκαν και κάποιες άλλες παράνομες ψήφοι κατακυρώθηκαν. Πριν ορκιστεί ο νέος πρόεδρος, θα δείτε με σοκ και έκπληξη πως η υπήρξε νοθεία στις εκλογές και ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει μια νέα θητεία», έγραψε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο λογαριασμό του στο Facebook.

In line to hear President Trump speak in DC. Father forgive me I repent for getting in this short line vs the long long long line.

Δημοσιεύτηκε από David Wood στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

Ωστόσο τα ισπανικά ΜΜΕ τον ενέταξαν στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο με τον ίδιο να το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας επανήλθε σήμερα με ένα νέο βίντεο, το οποίο αρχικά φαίνεται να έχει μια απολογητική διάθεση για όσα έγιναν χθες, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή στους βανδαλισμούς που έγιναν στο Καπιτώλιο.

«Ο Θεός θα αποκαλύψει την απάτη με τις ψήφους»

«Ξέρω ότι ο Θεός αγαπά αυτή τη χώρα, αγαπάει εσάς, αγαπάει εμένα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενα και ζητώ συγνώμη γι’ αυτό. Περίμενα ότι θα ήταν μια φανταστική ημέρα, αλλά αυτό δεν συνέβη», λέει μεταξύ άλλων προς τους διαδικτυακούς φίλους του ωστόσο στη συνέχεια συμπληρώνει:

«Η απάτη με τις εκλογές θα αποκαλυφθεί στο όνομα του Ιησού και ο Θεός θα μας δείξει το δρόμο. Δεν είναι λογικό να μπορείς να ψηφίζεις χωρίς την ταυτότητα, αλλά να μπορείς να αγοράζεις αλκοόλ. Δεν είναι λογικό να μην μπορούν να ελεγχθούν οι μηχανισμοί μέσω των οποίων ψήφισαν κάποιοι. Ο Θεός διάλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ ως όργανο του για να προστατέψει τα παιδιά και θα είναι ο πρόεδρος μας για τα επόμενα 4 χρόνια. Δεν συμμετείχα στην επιχείρηση κατάληψης του Καπιτωλίου, αλλά πήγα εκεί για να δω την ομιλία του προέδρου Τραμπ και να εκφράσω την υποστήριξη μου. Κάποιοι σίγουρα ξεπέρασαν τα όρια κι εγώ προσωπικά προσπάθησα να τους ηρεμήσω, αλλά ήταν εκνευρισμένοι γιατί δεν μας επιτρέπουν να ελέγξουμε τις ψήφους», ενώ καταλήγει:

«Σας λέω όμως ότι μέχρι την ημερομηνία που είναι να ορκιστεί ο νέος πρόεδρος, θα προκύψει σοκ και δέος, θα αποκαλυφθεί η απάτη με τις ψήφους και ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ξανά ο πρόεδρος μας για τα επόμενα 4 χρόνια».