Αποφασισμένη να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012 ή του 2016, δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ στη Νέα Ζηλανδία, όπου βρίσκεται, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες για μία γυναίκα πρόεδρο, απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να είναι η ίδια υποψήφια τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο TV3 της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε «Α, ναι, ναι. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που κάνω ό,τι κάνω ως υπουργός Εξωτερικών», ενώ σε άλλη συνέντευξή της στο δίκτυο TV New Zealand απάντησε: «Όχι εγώ. Αλλά θα είναι κάποια (άλλη) και είναι ωραίο να επισκέπτομαι χώρες οι οποίες έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να εκλέξουν γυναίκες στο ανώτατο πολιτικό ή πολιτειακό αξίωμα».

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία στο παρελθόν είχε πρωθυπουργούς την Έλεν Κλαρκ και την Τζένι Σίπλεϊ, είναι ο προτελευταίος σταθμός της σχεδόν δύο εβδομάδων διάρκειας περιοδείας της Κλίντον.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη της Κλίντον στην Αυστραλία, που έχει επίσης γυναίκα πρωθυπουργό, την Τζούλια Γκίλαρντ.