Στις 10.697 ανέρχεται μέσα σε 24 ώρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία φθάνοντας τα 1.651.834, όπως δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, 348 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει μέχρι σήμερα τους 30.126 νεκρούς.

Το ινστιτούτο αναμένει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών θα γίνονται λιγότερα τεστ και λιγότερες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ θα σημειώνονται καθυστερήσεις στη διαβίβαση δεδομένων για την επιδημιολογική κατάσταση στις υγειονομικές αρχές.

Υπεραιωνόβια 101 ετών η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε

Μια υπεραιωνόβια γυναίκα, που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στη Γερμανία που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορονοϊό στις 26 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την Έντιτ Κβοϊτσάλα, 101 ετών, η οποία διαμένει σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ. Συνολικά, 40 ένοικοι αυτού του ιδρύματος και 10 εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν σήμερα, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για μας, κάθε ημέρα μετράει», είπε ο Ίμο Κράμερ, ένας υπεύθυνος του κέντρου εμβολιασμών της περιοχής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση MDR.