Η Σουηδία, της οποίος η ανορθόδοξη στρατηγική απέναντι στην πανδημία την έφερε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, ανακοίνωσε σήμερα 6.609 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 112 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο σε 8.279.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σουηδίας αποφάσισαν να παρατείνουν την απαγόρευση για τις πτήσεις από τη Βρετανία έως τη νέα χρονιά λόγω φόβων για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τις μεταφορές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση στις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία έως την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Μεταφορών στο Reuters.

Η Σουηδία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς νωρίτερα αυτό τον μήνα σε επιβάτες από τη Βρετανία εν μέσω ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα. Η Σουηδία εξέδωσε επίσης γενική ταξιδιωτική απαγόρευση για όλους τους ξένους που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία και την Δανία.

Ρωσία

Ο αριθμός των μολυνθέντων αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 27.250 και είναι ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων από τις 16 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αναφέροντας ότι από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν 2.933.753 κρούσματα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 549 θάνατοι, ενώ από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν 52.461 θάνατοι ( ποσοστό 1,79% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

Την παρούσα στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Ρωσία ανέρχονται στα 537.325.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 24.447 ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 2.343.967 άτομα (ποσοστό 79,9% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

Στην Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.652 κρούσματα και 73 θάνατοι.