Στο διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου-12 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, όπως συμφώνησαν οι ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την αιγίδα του προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το επόμενο διάστημα, θα καταρτιστεί η «ατζέντα» της Βουλής ως τη διάλυσή της, προκειμένου να υλοποιηθούν οι άμεσες προτεραιότητες της χώρας από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Πλέβνελιεφ, μετά τη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, οι πρόεδροι των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, Σεργκέι Στανίσεφ από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και Λουτφί Μεστάν από το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (κόμμα GERB) Μπόικο Μπορίσοφ και ο Βόλεν Σίντεροφ, επικεφαλής του Ατάκα.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων στην «ατζέντα» της χώρας, ο Βούλγαρος πρόεδρος, στο λακωνικό ανακοινωθέν του, έθεσε την έμφαση στην ανάγκη να συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό, “στην τελική ευθεία”, οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020.

Ο κ. Πλέβνελιεφ ευχαρίστησε τους πολιτικούς ηγέτες για το εποικοδομητικό πνεύμα της ανταλλαγής απόψεων για την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο μεταξύ, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πότε θα υποβληθεί η παραίτηση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι προτίμησε να τηρήσει «σιγή ιχθύος».