Τρία στελέχη της Χωροφυλακής στη Γαλλία σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε κοντά στο Πουί-ντε-Ντομ από πυρά ενός άνδρα, ο οποίος με τη σειρά του βρέθηκε νεκρός. Την είδηση επιβεβαίωσε υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Οι αστυνομικοί, που ειδοποιήθηκαν να μεταβούν σε σπίτι σε απομονωμένη περιοχή, αφού έλαβαν αναφορά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έγιναν στόχος πυρών την ώρα που προσπαθούσαν να διασώσουν τη σύζυγο του άνδρα, η οποία είχε βρει καταφύγιο στην οροφή κατοικίας κοντά στο χωριό Σεντ-Ζουστ, στην περιφέρεια Κλερμόν-Φεράν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο χωροφύλακες έγιναν στόχος πυρών, καθώς προσέγγιζαν το οίκημα. Ένας υπέκυψε στα τραύματά του, ο δεύτερος διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι από πυροσβέστες.

Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι, αλλόφρων, ο δράστης άνοιξε ξανά πυρ εναντίον στελεχών της Χωροφυλακής που βρίσκονταν γύρω από το οίκημα, τραυματίζοντας θανάσιμα άλλα δύο στελέχη, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της περιφέρειας, η οποία διευκρίνισε ότι η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής.

«Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Γαλλικής Χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.

(Φωτογραφία αρχείου)