Η κυβερνώσα συμμαχία PSD-UNPR-PC, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας (UNPR) και του Συντηρητικού Κόμματος (PC) κέρδισε 16 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Μαριάν Μουχούλετ, ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής μάχης.

Το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) καταλαμβάνει έξι έδρες, το Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PDL) πέντε έδρες, η Ουγγρική Δημοκρατική Ένωση Ρουμανίας (UDMR) δύο έδρες, το Κίνημα Πολιτών (PM) δύο έδρες και μία ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μιρτσέα Ντιακόνου.

Σε συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, την περασμένη Τρίτη απορρίφθηκαν αιτήματα για ακύρωση των ευρωεκλογών της Κυριακής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κανένα από τα αιτήματα για ακύρωση των εκλογών με βάση ισχυρισμούς για νοθεία δεν έγινε δεκτό. Τα αιτήματα υποβλήθηκαν από το Κίνημα Πολιτών, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και το Λαϊκό Κόμμα – Νταν Ντιακονέσκου», ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι καταγγελίες περί απάτης στα περισσότερα από τα αιτήματα αφορούσαν το μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων σε συμπληρωματικούς καταλόγους.

Από τη Συμμαχία PSD-UNPR-PC εκλέγονται οι Κορίνα Κρέτου, Εκατερίνα Αντρονέσκου, Καταλίν Ίβαν, Νταν Νίτσα, Μαρία Γκραπίνι, Νταμιάν Ντραγκίτσι, Ντατσιάνα Σάρμπου, Ίον Μιρτσέα Πάσκου, Βιορίτσα Νταντσίλα, Ιονέλ Σορίν Μόιζα, Βίκτορ Μποστινάρου, Κλαούντιου Τσιπριάν Τανανέσκου, Ντόρου Κλαουντιάν Φρουντζουλίτσα, Κονσταντίν Λαουρεντίου Ρεμπέγκα, Κλαούντια Ταπαρντέλ και Άντι Λουτσιάν Κριστέα.

Από το PNL εκλέχθηκαν οι Νόριτσα Νικολάι, Αντίνα Βαλέαν, Ραμόνα Μανέσκου, Κριστιάν Μπουσόι, Ρενάτε Βέμπερ, Εντουάρντ Χέλβιγκ.

Από το PDL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πηγαίνουν οι Τεοντόρ Στολογιάν, Μόνικα Ματσοβέι, Τραϊάν Ουνγκουρεάνου, Μαριάν Ζεαν Μαρινέσκου και Ντανιέλ Μπούντα, από το PMP οι Κριστιάν Πρέντα και Σιέγκφριεγκ Μουρεσάν, από το UDMR οι Ιουλίου Ουίνκλερ και Σάμπα Σόγκορ.