Αίσθηση προκαλεί μια μακροσκελής ανάρτηση της Μισέλ Ομπάμα στον λογαριασμό της στο Instagram για τη στιγμή που μαζί με τον σύζυγό της Μπαράκ κλήθηκαν να παραχωρήσουν τη θέση τους στον Λευκό Οίκο στους νέους τους ενοίκους, τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ.

Με αφορμή την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχτεί την ήττα του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, η Μισέλ Ομπάμα σημειώνει πως δεν ήταν εύκολο για εκείνη να βάλει στην άκρη τον θυμό που ένιωθε και να υποδεχτεί τη Μελάνια στον Λευκό Οίκο.

Η ανάρτηση της Μισέλ Ομπάμα:

«Αυτήν την εβδομάδα, σκεφτόμουν πολύ το πού βρισκόμουν πριν από 4 χρόνια. Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις βιώσει μια δύσκολη ήττα με πολύ μικρότερη διαφορά από εκείνη που βλέπουμε φέτος. Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη – Όμως οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε νικήσει.

Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μία από τις μεγάλες ευθύνες της προεδρίας είναι να τον ακούει όταν μιλάει. Έτσι ο σύζυγός μου και εγώ δώσαμε εντολή στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να κάνουν αυτό που ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους είχαν κάνει για εμάς: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας – το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας.

Προσκαλέσαμε τα άτομα από την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου στα γραφεία μας και ετοιμάσαμε λεπτομερείς αναφορές για εκείνους, με γνώσεις που είχαμε αποκομίσει την προηγούμενη οκταετία.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον άνδρα μου που είχαν βάλει σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Αυτό δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως γνώριζα ότι, για το καλό της χώρας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη τον θυμό μου. Έτσι καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας σε κάθε ερώτηση που είχε για διάφορα θέματα, από τον ενδελεχή έλεγχο στον οποίο υπόκεινται οι ενέργειες της Πρώτης Κυρίας μέχρι την ανατροφή παιδιών στον Λευκό Οίκο.

Ήξερα βαθιά στην καρδιά μου ότι αυτό ήταν το σωστό – επειδή η δημοκρατία μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από το εγώ ενός ανθρώπου. Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί να σεβόμαστε το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ακόμα κι αν δεν μας αρέσει και ελπίζουμε να ήταν διαφορετικό. Η προεδρία δεν ανήκει σε ένα άτομο ούτε σε ένα κόμμα. Το να υποκρίνεται κάποιος ότι συμβαίνει αυτό, να χρησιμοποιεί αυτές τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για προσωπικό ή πολιτικό όφελος, θέτει την υγεία και την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο.

Δεν είναι παιχνίδι. Γι’ αυτό θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Αμερικανούς, ιδίως τους ηγέτες του έθνους μας, ανεξαρτήτως κόμματος, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν το χρέος τους ώστε να ενθαρρύνουν μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας, όπως έκαναν όλοι οι πρόεδροι στην ιστορία μας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama)