Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

«Ο επικεφαλής του κράτους αισθάνεται καλά και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από την αυτοαπομόνωση» στην οποία έχει τεθεί, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ουκρανική προεδρία.

Σε προληπτική καραντίνα οι δύο από τους τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του CDU και ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ και οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν, μετά την επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Τα τρία στελέχη του CDU συμμετείχαν την Παρασκευή το βράδυ σε διαδικτυακή εκδήλωση με μέλη της οργάνωσης του κόμματος στην Σαξονία, βρίσκονταν ωστόσο στο ίδιο στούντιο, από όπου έγινε η διαδικτυακή σύνδεση. Χθες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης της Σαξονίας Τόμας Σμιτ, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση από το στούντιο.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ τα πρώτα τεστ των τριών στελεχών είχαν αρνητικό αποτέλεσμα. Για τον κ. Μερτς είναι η δεύτερη καραντίνα, καθώς είχε επαφή με κρούσμα κορονοϊού και τον περασμένο Μάρτιο.