Ο Τζο Μπάιντεν επικράτησε στην αγωνιώδη εκλογική διαδικασία που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ και πλέον ετοιμάζεται να αναλάβει τα χρέη προέδρου (ο 46ός στην ιστορία της χώρας). Παράλληλα, η νίκη του αυτή ήταν και νίκη για τα… τετράποδα, καθώς έπειτα από τέσσερα χρόνια με έναν Λευκό Οίκο χωρίς κατοικίδια, τώρα η προεδρική κατοικία θα γίνει το σπίτι του Τσαμπ και του Μέιτζορ.

Πρόκειται για δύο γερμανικούς ποιμενικούς του 77χρονου Δημοκρατικού και της οικογένειάς του.

Ο Μέιτζορ θα είναι ο πρώτος σκύλος από καταφύγιο που θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο, ανέφερε η ιστοσελίδα BuzzFeed, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πέρασε δύσκολα στην αρχή της ζωής του. Ο ίδιος και τα πέντε αδέλφια του χρειάστηκε να λάβουν θεραπεία, αφού τα δηλητηρίασαν. Μετά δόθηκε σε κέντρο φροντίδας ζώων, στο Ουίλιμνγκτον του Ντέλαγουερ, την πόλη όπου ζει ο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, Τζιλ, οι οποίοι τον υιοθέτησαν το 2018.

Όσον αφορά τον Τσαμπ, το ζεύγος τον απέκτησε μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία το 2008.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε κατοικίδια.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του αγαπούν πολύ τα σκυλιά, με τον Τσαμπ και τον Μέιτζορ να εμφανίζονται συχνά στον λογαριασμό τους στο Istagram. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Μπάιντεν ανήρτησε μια προεκλογική διαφήμιση στο Instagram μαζί με ένα βίντεο με σκυλιά, στο οποίο ακουγόταν η φράση: «Ας φέρουμε τα σκυλιά πίσω στον Λευκό Οίκο».

 

View this post on Instagram

 

These dogs are here for some paw-sitive encouragement as we get closer to election day. Let’s bring dogs back to the White House.

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

Στην προεδρική κατοικία των ΗΠΑ έχουν βρεθεί διάφορα κατοικίδια κατά καιρούς. Ο πρόεδρος Μπέντζαμιν Χάρισον έβαζε τακτικά την κατσίκα του να τραβά με ένα καρότσι παιδιά στον κήπο.

Η οικογένεια Κένεντι είχε έξι σκυλιά, ενώ ο σκύλος του προέδρου Λίντον Τζόνσον, ο Γιούκι, ήταν το πρώτο αδέσποτο που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, αν και δεν προερχόταν από καταφύγιο ζώων. Η κόρη του Λούσι τον είχε μαζέψει από ένα βενζινάδικο στο Τέξας.