Όλα δείχνουν πως ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο μεγάλος νικητής στην εκλογική μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ και το μόνο που απομένει, είναι να… ανοίξει και επίσημα την πόρτα του λευκού Οίκου, ώστε να γίνει ο νέος του ένοικος. Ωστόσο, ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης ψήφων σε κάποιες πολιτείες.

Υποστηρικτές του Δημοκρατικού υποψηφίου χόρευαν σήμερα στους δρόμους έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης ψήφων στη Φιλαδέλφεια, καθώς η διαδικασία αυτή συνεχίζεται με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

Στο Ντιτρόιτ, εκατοντάδες υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, ορισμένοι κραδαίνοντας τα όπλα τους, φώναζαν το σύνθημα «Κερδίσαμε!» έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης, παρά το γεγονός ότι μοιάζει ολοένα και πιο απίθανο αυτό να αποδειχθεί αληθινό.

Ο Σον Τρούπο, ένας 37χρονος καθηγητής κοινωνικών επιστημών, είπε ότι έριξε πυροτεχνήματα μόλις έμαθε ότι ο Μπάιντεν πήρε προβάδισμα από τον Τραμπ, στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας, προτού βάλει την 4χρονη κόρη του σε ένα καροτσάκι για να συναντήσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο της Φιλαδέλφειας.

«Η κόρη μου γεννήθηκε υπό την προεδρία Τραμπ και ήθελα να ζήσει από κοντά το τέλος του Τραμπ», επισήμανε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκονται σε φάση αναμονής για τα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Κάποιοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, με τους υποστηρικτές του Μπάιντεν να φωνάζουν σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία καταμέτρησης, να «καταγράψουν κάθε ψήφο». Ενίοτε χόρευαν, όταν κάποιος εξ αυτών έβαζε να ακούγονται από τα μεγάφωνα ένα τραγούδι της Μπιγιονσέ ή της Μίσι Έλιοτ.

Ορισμένοι, ωστόσο, υποστηρικτές του Τραμπ, επέμεναν ότι κάτι λάθος συμβαίνει με οποιαδήποτε καταμέτρηση που κατέδειξε νίκη του Μπάιντεν και πήραν μαζί τα τουφέκια και τα περίστροφά τους στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται έξω από κέντρα καταμέτρησης στο Ντιτρόιτ και το Φοίνιξ. Φορώντας καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again», ορισμένοι έπεφταν στα γόνατά τους δημοσίως και προσεύχονταν.

Ο Γκάρι Σμιθ, ένας 69χρονος νοσηλευτής, οδήγησε από το Κάσκο στο Μίσιγκαν για να παραστεί στη συγκέντρωση έξω από το κέντρο καταμέτρησης του Ντιτρόιτ. «Έχουν καταμετρηθεί πολλές άκυρες ψήφοι», δήλωσε, για να προσθέσει: «Θα συνεχίσουμε με αγωγές, διαμαρτυρίες, ποιος ξέρει, ίσως πολιτική ανυπακοή».