Μια διαφορετική εκδοχή όσον αφορά το τι συνέβη στον Αλεξέι Ναβάλνι έδωσε η Ρωσική Αστυνομία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο κύριος επικριτής του Κρεμλίνου, ο οποίος διακομίσθηκε στη Γερμανία, αφότου έπεσε σε κώμα ευρισκόμενος στη Σιβηρία, στις 20 Αυγούστου, πάσχει από «παγκρεατίτιδα». Με αυτόν τον τρόπο απέρριψε την εκδοχή της δηλητηρίασης.

«Η τελική διάγνωση των γιατρών έγινε με βάση τις βιοχημικές και τοξικολογικές αναλύσεις που έγιναν επανειλημμένα και οι οποίες έδειξαν, διαταραχή μεταβολισμού (κύρια αιτία), χρόνια παγκρεατίτιδα με διαταραχή της εξωκρινούς και ενδοκρινούς λειτουργίας, έξαρση (συνακόλουθη)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η διάγνωση «δηλητηρίαση» δεν επιβεβαιώνεται.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, στην ανακοίνωση του επικαλείται επίσης τη σύζυγο του Ναβάλνι, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, είχε αναφέρει τότε ότι «αιτίες της αδιαθεσίας του (Ναβάλνι) μπορεί να είναι η δίαιτα που έκανε για να χάσει βάρος».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Ναβάλνι έγραψε ότι τα όσα επικαλείται ότι δήλωσε η σύζυγός του, είναι κατασκευασμένα και ότι ποτέ δεν έπασχε από παγκρεατίτιδα.

Επίσης, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ria Novosti και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της SVR (Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας) Σεργκέι Ναρίσκιν, αναφερόμενος στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι δεν κάνει λόγο για «παγκρεατίτιδα», ούτε για δηλητηρίαση, αλλά ισχυρίζεται ότι για τις μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών ο θάνατος του Ναβάλνι θα τον μετέτρεπε σε ένα «θύμα ανθρωποθυσίας» που θα το χρησιμοποιούσαν «για την αναζωογόνηση του κινήματος διαμαρτυρίας στη Ρωσία».

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τι έχει γίνει η ρωσική νοημοσύνη», έγραψε ο Αλεξέι Ναβάλνι στο Facebook, αποκαλώντας τον Σεργκέι Ναρίσκιν «ανόητο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.