«Μη με κάνετε να κλάψω, μη με κάνετε να κλάψω» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος προς τους υποστηρικτές του στο Μίσιγκαν που φώναζαν «σε αγαπάμε», λίγες ώρες προτού γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της κάλπης των προεδρικών εκλογών 2020 στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, τόνισε συγκινημένος προς το πλήθος των υποστηρικτών του: «Μη με κάνετε να κλάψω, μη με κάνετε να κλάψω. Αν αρχίσω να κλαίω θα έχουν ένα μεγάλο θέμα. Θα αρχίσουν να λένε ότι ο πρόεδρος λύγισε και έκλαψε, και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό για εμάς. Ίσως με φέρει μπροστά 4 ή 5 πόντους, αλλά δεν με νοιάζει».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε λέγοντας στο πλήθος: «Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τα πάντα. Πιστεύω ότι η αυριανή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία».

Σημειώνεται πως δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την πόλωση.

Φαβορί στις δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες, ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ελπίζει εντέλει να καταφέρει να πάρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου σ’ αυτή την τρίτη προσπάθειά του.

Στην άλλη πλευρά, προικισμένος με μια αδιαμφισβήτητη ενέργεια όταν απευθύνεται από το βήμα, ο 74χρονος Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ, που διεξήγε μια απίστευτα επιθετική προεκλογική εκστρατεία, δηλώνει ότι θα κάνει ξανά την έκπληξη, όπως το 2016.

Στη φετινή προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ κυριάρχησε η πανδημία της COVID-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους στη χώρα και η οποία επιδεινώθηκε περαιτέρω τις τελευταίες μέρες.