Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας μας στο Κίεβο, τη Μαριούπολη και την Οδησσό παρακολουθούν την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων και τα μέλη τους.

Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου επισημαίνεται επίσης η δήλωση «βαθειάς ανησυχίας» του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλου για την κλιμάκωση της βίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «πρώτη προϋπόθεση για την αναζήτηση λύσεων στην Ουκρανία είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας. Μόνον έτσι», παρατήρησε ο κ.Βενιζέλος, μπορεί να υπάρχει «η συμμετοχή όλων των περιοχών, των πολιτικών, κοινωνικών και εθνοτικών δυνάμεων μέσα σε ένα αξιόπιστο δημοκρατικό πλαίσιο, με σεβασμό στο κράτος δικαίου, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.