Στους 128 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Όπως μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN, η πρώτη τηλεφωνική κλήση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την επικινδυνότητα της κατάστασης ήταν από το κινητό τηλέφωνο ενός εφήβου. «Βοηθήστε μας. Το πλοίο βουλιάζει», φέρεται να είπε το αγόρι. Η πρώτη κλήση κινδύνου από μέλος του πληρώματος πραγματοποιήθηκε 3 λεπτά αργότερα.

Το Ναυτικό συνεργάζεται με την ακτοφυλακή και δύτες προκειμένου να βρεθούν και να ανασυρθούν οι σοροί των επιβατών που βρίσκονταν στο τρίτο και τέταρτο κατάστρωμα του πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

Αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, σε σχέση με τις ενέργειές τους από τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση. Η επιχείρηση διάσωσης επικεντρώνεται πλέον στην ανάσυρση των νεκρών. Ο τελευταίος επιζών βρέθηκε την ημέρα που βυθίστηκε το πλοίο, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.