Να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε πάρτι, ώστε να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη Γερμανία, επιδιώκει η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό προκύπτει από ένα σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο είδε το Reuters ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε καραντίνα μπήκαν 950 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί από δέκα σχολεία, έπειτα από κορονο-πάρτι στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές, αλλά η καγκελάριος ανακοίνωσε στα στελέχη του κόμματός της χθες (28/09) ότι ο ρυθμός μόλυνσης πιθανόν να φθάσει τα 19.200 ημερησίως αν συνεχιστεί η παρούσα φάση, σύμφωνα με μια πηγή του κόμματός της.

Σήμερα η Γερμανία κατέγραψε 2.089 νέα κρούσματα του κορονοϊού και 11 θανάτους από Covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ.

Βάσει μιας «στρατηγικής hot spot», η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει τους περιορισμούς στον αριθμό παρευρισκομένων σε πάρτι στα 25 άτομα ιδιωτικά και στα 50 άτομα σε δημόσιους χώρους, όπου ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου ανέρχεται σε 35 ανά 100.000, όπως προκύπτει από το προσχέδιο.

Οι ισχύουσες απαγορεύσεις για την κατανάλωση αλκοόλ επίσης θα ενισχυθούν.

Εάν ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου φθάσει τα 50 ανά 100.000, οι εορτασμοί σε ιδιωτικούς χώρους θα περιοριστούν στα 10 άτομα και σε δημόσιους στα 25, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μαζικής κυκλοφορίας ταμπλόιντ Bild έγραψε ότι τα σχέδια της Μέρκελ συναντούν αντιρρήσεις από ορισμένους πρωθυπουργούς κρατιδίων, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτά.