Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες παρότρυνε χθες τους συμπολίτες του να φανούν «πιο υπεύθυνοι» για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, που προειδοποίησε ότι κάθε άλλο παρά «έχει τελειώσει».

«Βιώνουμε ακόμα την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Δεν τέλειωσε», τόνισε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων δημοτικού νοσοκομείου στην Εσκομπάρ, 50 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες.

«Η πανδημία τελικά προκάλεσε πολλούς περισσότερους θανάτους από ό,τι νομίζαμε. Αυτό πρέπει να μας κάνει να φανούμε πιο υπεύθυνοι, να κατανοήσουμε ότι ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ότι πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας και τον άλλο, τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας», συνέχισε.

«Βλέπουμε ότι το πρόβλημα, που αρχικά επικεντρωνόταν στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, πλέον εξαπλώνεται», επισήμανε ο Φερνάντες.

Η Αργεντινή έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού 711.325 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 15.749 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το ποσοστό θνητότητας να ανέρχεται στο 2,2%, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στην πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 123.288 μολύνσεις, ενώ στην επαρχία Μπουένος Άιρες, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αργεντινής, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 401.862.