Επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού εξαπέλυσε ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Μιλώντας από το Ουισκόνσιν, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μπάιντεν είπε πως ο Τραμπ «πάγωσε» όταν ήρθε αντιμέτωπος με την τρομακτική πρόκληση της υγειονομικής κρίσης.

Με τους θανάτους από την COVID-19 στις ΗΠΑ να προσεγγίζουν τους 200.000, ο Μπάιντεν τόνισε ότιο Τραμπ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων αναφορικά με το επίπεδο προεδρικής ηγεσίας που απαιτείται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Πάγωσε. Απέτυχε να δράσει. Πανικοβλήθηκε» δήλωσε ο Μπάιντεν στους εργαζόμενους μιας βιομηχανίας αλουμινίου στην κομητεία του Μανίτοβοκ στο Ουισκόνσιν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο Οχάιο, ενώ οι μεσοδυτικές πολιτείες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο προεκλογικών εκστρατειών, με τον Μπάιντεν να διεκδικεί τις αμερικανικές πολιτείες που υποστήριξαν τον Τραμπ το 2016.