Ανέβηκε στο πρώτο της πόνυ όταν έκανε και τα πρώτα της βήματα. Καθώς πλησιάζουν τα 88α γενέθλιά της, η αειθαλής βασίλισσα Ελισάβετ δεν δείχνει να θέλει να παρατήσει την ιππασία που λατρεύει από την παιδική της ηλικία.

Προ ημερών ανέβηκε σε ένα από τα αγαπημένα της πόνυ, την Carltonlima Emma, ιππεύοντάς την υπό τον ευχάριστο ήλιο του Windsor.

Προφανώς δεν ιππεύει όπως στη νεότητά της- έχει άλλωστε κι έναν τραυματισμό στο γόνατο. Προτιμά να ανεβαίνει σε μικρά πόνυ γνωστά για τον ήπιο χαρακτήρα τους.

Η επιλογή της να φορά το πράσινο φλοράλ μαντίλι στο κεφάλι αντί για το καπέλο που προβλέπεται μπορεί να αποτελεί μια χαριτωμένη επιλογή ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

«Πιστεύω πως είναι γελοίο να είσαι η βασίλισσα και να αρνείσαι να φορέσεις το καπέλο», είχε δηλώσει πρόσφατα ο εκπαιδευτής αλόγων κούρσας Ian Balding που διαφωνούσε με τη βασίλισσα για το θέμα αυτό.

«Ποτέ δεν το φόρεσα κι εσύ ποτέ δεν θα χρειαστεί να έχεις τα μαλλιά σου χτενισμένα όπως εγώ», φέρεται να του απάντησε η βασίλισσα.

Η Rospa (Royal Society for the Prevention of Accidents), σημειώνει η Daily Mail, απευθύνει έκκληση σε όλους τους αναβάτες «είτε βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας είτε όχι» να φορούν το καπέλο για να προφυλάσσονται από τυχόν ατυχήματα».


Δείτε τις φωτογραφίες