Δώδεκα θανάτους από κορονοϊό κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, αριθμό άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν 532 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 138 νεκρούς επί συνόλου 13.687 μολύνσεων.

Οι λιβανέζικες αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή από 21ης Αυγούστου νέων περιοριστικών μέτρων για δύο εβδομάδες, που όμως τηρούνται μόνο εν μέρει, και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 06:00.

Στις συνοικίες της Βηρυτού που υπέστησαν καταστροφή από τις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι την 4η Αυγούστου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 180 ανθρώπους, τραυμάτισαν άλλους 6.500 και άφησαν περίπου 300.000 άστεγους, τα μέτρα δεν έχουν πάντως εφαρμογή.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα κρούσματα μόλυνσης άρχισαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και πάλι μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, όταν εκατοντάδες τραυματίες πλημμύρισαν τα ήδη ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν τόνιζε την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία βρίσκονταν στο όριο του κορεσμού εξαιτίας της πανδημίας και των εκρήξεων. «Η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου», προειδοποιούσε.

Γερμανία: Τρεις θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 1.576 κρούσματα

Άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν ακόμη 1.576 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 9.280 νεκρούς επί συνόλου 236.429 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

(φωτογραφία αρχείου)