Άλλοι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, με τα κρούσματα να παραμένουν για δεύτερη σερί μέρα κάτω από 200.

Πέρα από τη Βικτόρια, στην οποία αναλογεί πάνω από το 80% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αυστραλία εξαιτίας του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση διότι η χώρα μπόρεσε να αποφύγει τον κίνδυνο να υποστεί βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη σε πολλά άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη. Η Αυστραλία κατέγραφε ως χθες 472 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 24.500 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

«Είναι σπουδαίο που βλέπουμε δύο συνεχόμενες ημέρες με κάτω από 200 (κρούσματα), ασφαλώς έχουμε πτωτική τάση», δήλωσε ο Μπρετ Σάτον, επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην πολιτεία.

«Ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούμε από ένα τρίτο κύμα είναι να μειώσουμε τον αριθμό στο κατώτατο δυνατό επίπεδο», πρόσθεσε.

Η Βικτόρια, όπου ζει σχεδόν ο ένας στους τέσσερις Αυστραλούς, κατέγραψε 179 περιπτώσεις μόλυνσης και εννέα θανάτους την προηγουμένη. Τα κρούσματα είχαν φθάσει στο επίπεδο των 700 ημερησίως πριν από δύο εβδομάδες.

Περί το μέσον του lockdown διάρκειας έξι εβδομάδων που επέβαλε στις αρχές του Αυγούστου, ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Ντάνιελ Άντριους είπε πως ελπίζει ότι οι περιορισμοί, που έγιναν ακόμη αυστηρότεροι στο μεταξύ, φέρνουν αποτέλεσμα.

«Είναι δύσκολο, είναι οδυνηρό, το ξέρω, αλλά αν μπορέσουμε να τηρήσουμε τα μέτρα, θα φθάσουμε στην απέναντι όχθη και θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά», έκρινε.

Στο μεταξύ, η βορειοανατολική πολιτεία Κουίνσλαντ επέβαλε όριο 10 προσώπων στις δημόσιες συναθροίσεις στην Μπρίσμπεϊν, την πρωτεύουσά τους, μετά τον εντοπισμό εστίας σε αναμορφωτήριο, δήλωσε η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Αναστάσια Πάλασουκ.

Η πολιτεία αυτή ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό εννέα κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολιτεία με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσε τον εντοπισμό ισάριθμων μολύνσεων. Σε καμία από τις δύο δεν καταγράφηκαν θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.