Το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στα Ιεροσόλυμα από (24η-26η Μαΐου) κινδυνεύει να ακυρωθεί, αναφέρει σήμερα μέρος του ιταλικού Τύπου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, αιτία της ενδεχόμενης ακύρωσης είναι η απεργιακή κινητοποίηση των διπλωματικών υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση των διαφόρων επισκέψεων και μετακινήσεων του ποντίφικα.

Στέλεχος του ΥΠΕΞ το οποίο μίλησε στο πρακτορείο είπε ότι «αν η απεργία ανασταλεί άμεσα, η επίσκεψη θα μπορούσε ακόμη να προετοιμασθεί, αλλά ακόμη οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στην πραγματικότητα η επίσκεψη έχει ακυρωθεί ήδη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, περιορίσθηκε να δηλώσει ότι «η συγκεκριμένη απεργία μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο ταξίδι του ποντίφικα, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία».

Ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του αυτής προγραμμάτιζε να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ώστε να τιμήσουν μαζί την σημαντική επέτειο των 50 ετών από την ιστορική συνάντηση του πατριάρχη Αθηναγόρα με τον πάπα Παύλο τον Στ΄.