Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον την Τετάρτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών έγινε κατά τη διάρκεια της προεδρικής πτήσης με το Air Force One από την Ουάσιγκτον προς το Κονέκτικατ.

«Οι ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη σαφή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία και οι δύο σημείωσαν ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι απαράδεκτες», ανέφερε η  ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Κάμερον εξέτασαν επίσης τη διεθνή στήριξη προς την Ουκρανία, η οποία προσπαθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία της και να προετοιμαστεί για τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου, προσθέτει το ΑΜΠΕ.

Οι δυο ηγέτες έδωσαν έμφαση στη βουτιά που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η ρωσική χρηματιστηριακή αγορά, αναφέροντας ότι είναι ένα σημάδι ότι «η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να καταβάλει το κόστος για τις ενέργειές της, όπως η μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τη Μόσχα», συμπληρώνει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.