Ένοπλοι που φορούσαν στρατιωτικές στολές κατέλαβαν την Τρίτη για τέσσερις ώρες το κτίριο στο οποίο εδρεύει το δημοτικό συμβούλιο και το δικαστήριο της πόλης Σαμάρα στο βόρειο Ιράκ, έως ότου αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τις εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος της πόλης και αξιωματικοί της αστυνομίας.

Οι ένοπλοι είχαν καταλάβει τον δεύτερο όροφο του δημοτικού συμβουλίου και την οροφή του κτιρίου.

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ 3 ακόμη πολίτες οι οποίοι επισκέπτονταν το δημοτικό συμβούλιο επίσης έχασαν τη ζωή τους, όταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με σκοπό να ανακαταλάβουν το κτίριο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας.

Άλλα 47 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 30 στρατιωτικοί και αστυνομικοί, δήλωσε ένα στέλεχος του νοσοκομείου στη Σαμάρα. Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άμαρ Άχμεντ και ένα δεύτερο μέλος του συμπεριλαμβάνονται στους τραυματίες.

«Η ιρακινή αστυνομία και ο στρατός κατάφεραν να ανακαταλάβουν το κτίριο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μαχμούντ Καλάφ. «Η κατάσταση έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο».

Τρεις από τους ενόπλους που είχαν καταφύγει στο κτίριο του δημοτικού συμβουλίου πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά αντί να παραδοθούν, είπε ο Καλάφ. Οι τρεις ένοπλοι είχαν εισβάλει στην περιοχή αφότου ένας τέταρτος άνδρας πυροδότησε το γιλέκο του στην είσοδο του κτιρίου, η οποία είναι θωρακισμένη για την αντιμετώπιση βομβιστικών επιθέσεων, δήλωσε ο αντιστράτηγος της αστυνομίας, Ντάφιρ Αχμέντ. Λίγο αργότερα, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στην περιοχή, εξερράγη.

Όπως ανέφερε το Ρόιτερς ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, αλλά πολλοί υπάλληλοι απουσίαζαν λόγω μιας συνάντησης που είχαν σε άλλη περιοχή της πόλης με τον δήμαρχο και τον κυβερνήτη της επαρχίας Σαλαχεντίν, όπως δήλωσαν δύο αξιωματικοί της αστυνομίας.