Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στη χερσόνησο της Αλάσκας. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ενώ το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ ήρε την προειδοποίηση που είχε εκδώσει.

Ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά της Αλάσκας, 105 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Πέριβιλ και είχε εστιακό βάθος 28 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Κέντρο (USGS).

O σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ έχουν σημειωθεί πολλοί μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 5,7 βαθμών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τις παράκτιες περιοχές της νότιας Αλάσκας, της χερσονήσου της Αλάσκας και των Αλεούτιων νήσων.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα, το κέντρο ήρε την προειδοποίηση.

Η Αλάσκα ανήκει στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, η οποία εκτείνεται από τον κόλπο της Αλάσκας ως τη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα.

Στις 27 Μαρτίου 1964 σεισμός μεγέθους 9,2 βαθμών, ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, έπληξε την περιοχή του Άνκορατζ.