Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αυτή τη φορά ένας Τούρκος ιστορικός, με ανάρτησή του στο Twitter, παρομοιάζει τις εικόνες εντός της Αγίας Σοφίας με… πόρνες.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου, Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου ζητά την πλήρη αφαίρεση -και όχι απλά κάλυψη- των εικόνων στην Αγία Σοφία, καθώς η παρουσία τους αποτελεί ασέβεια στον Μωάμεθ τον Πορθητή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του.

«Γίνεται πόρνες μέσα στο τζαμί; Όμως, αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία, μαζί με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί όπου θα εκτίθεται μία πόρνη. Να μπει ένα τέλος στην ανοησία για προστασία των ειδώλων και να αποκαθηλωθούν πια οι εικόνες που αποτελούν ασέβεια προς τον Πορθητή».

Ο Τούρκος καθηγητής αναφέρεται στην αυτοκράτειρα Ζωή την Πορφυρογέννητη, η οποία παντρεύτηκε 3 φορές και συμβασίλεψε με τη Θεοδώρα ως το 1050 και είχε τεράστια επιρροή. Υπάρχει ψηφιδωτό της στον γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας.

Επιθεώρηση Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, στην Αγία Σοφία βρέθηκε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που γίνονται στον χώρο για τη μετατροπή του σε τζαμί.

Ο Ερντογάν θέλησε να σιγουρευτεί ότι όλα θα είναι έτοιμα για την πρώτη προσευχή που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.