Σχεδιασμένο για να αγκαλιάζει τη φύση που το τυλίγει και το φυσικό φως, το Bellevue House φτιάχτηκε για να ικανοποιήσει τις δύο απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

Βρίσκεται στην πόλη Bellevue της Ουάσιγκτον, κοντά στο Σιάτλ, και είναι μια σύγχρονη δημιουργία σε σχήμα «Γ» που αποζητά την άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Είναι χωρισμένο σε δύο πτέρυγες και οι κοινόχρηστοι χώροι του εσωτερικού φιλοξενούνται σε ένα κτίσμα με μεγάλες τζαμαρίες και τσιμεντένια δοκάρια.

Αυτή η διαφανής πρόσοψη γεμίζει πράγματι τον χώρο με το ηλιακό φως, την ώρα που τα ξύλινα πλαίσια τονίζουν τη θέα στο δάσος που περιβάλλει την κατοικία.

Τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια βρίσκονται σε ένα πιο σκοτεινό τμήμα της οικίας, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα των στιγμών.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια ήπια χρωματική παλέτα, με λευκούς τοίχους, σκουρόχρωμο χάλυβα και ζεστό ξύλο, κρατώντας την αισθητική χαμηλά, ώστε την παράσταση να κλέβει η φύση.

Το έργο του γραφείου David Coleman Architecture έχει για καμάρι τη γλυπτική στέγη, που μοιάζει με οριγκάμι…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.