Περίπου 8.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο που είχαν αποθηκευτεί σε σκληρούς δίσκους και USB sticks και είχαν θαφτεί δίπλα στο νεκρό σκυλί του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, βρήκαν οι γερμανικές αρχές. Οι εν λόγω αποκαλύψεις έγιναν από τον Γερμανό εισαγγελέα Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς που μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή της Αυστραλίας «60 λεπτά».

Τα στοιχεία αυτά εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο του παιδεραστή σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας.

«Δεν έχουμε το σώμα και κανένα μέρος του σώματος του παιδιού, αλλά έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν», είπε ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς.

Όταν ερωτήθηκε εάν κάποια από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ήταν της μικρής κοπέλας, απάντησε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή δεν υπάρχουν φωτογραφίες της Μαντλίν».

Σημειώνεται πως ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν έχει δεχτεί ακόμα κατηγορίες για την εξαφάνιση ή τον θάνατό της.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν εκ νέου τις προηγούμενες ημέρες πως έχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή.

Η ομάδα του εισαγγελέα Γουόλτερς  παράλληλα ανακάλυψε ότι τη νύχτα που εξαφανίστηκε η 3χρονη τότε Μαντλίν από το θέρετρο στην Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, ένα κινητό τηλέφωνο που συνδέεται με τον βασικό ύποπτο χρησιμοποιήθηκε στην άμεση περιοχή του δωματίου του ξενοδοχείου όπου και διέμενε το κοριτσάκι.

«Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός τηλεφώνου, που χρησιμοποιήθηκε από τον ύποπτό μας την 3η Μαϊου 2007, είχε συνδεθεί στον ιστό που ανήκει στο Ocean Club στην Πράγια ντα Λουζ» επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Κοντά στην αποφυλάκιση ο Γερμανός παιδόφιλος – Φόβοι της Εισαγγελίας ότι ο Μπρίνερ θα γίνει καπνός

Οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία δυσάρεστη εξέλιξη καθώς ο Γερμανός παιδόφιλος που φέρεται να εμπλέκεται ως βασικός ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν, είναι πολύ πιθανό να αποφυλακιστεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sun, οι δικηγόροι του Μπρίκνερ έχουν ήδη καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του πελάτη τους, ο οποίος έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του καθώς είχε καταδικαστεί σε 21 μήνες για διακίνηση ναρκωτικών.

Η υπόθεση για την αποφυλάκιση του Μπρίκνερ θα εκδικαστεί από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης, με την απόφαση να βγαίνει άμεσα.