«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, το κορίτσι είναι νεκρό. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι ζει, αν και ακόμα δεν έχουμε τη σορό της». Αυτό είπε για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν ο γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters στη διάρκεια συνέντευξής του στο Sky News.

Υπενθυμίζουμε ότι η μικρή Μαντλίν ήταν 4 ετών όταν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια διακοπών από το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει οι γονείς της Κέιτ και Τζέρι στο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας το 2007. Οι γονείς της την είχαν αφήσει στο δωμάτιο να κοιμηθεί, μαζί με τα δίδυμα αδέρφια της, ενώ εκείνοι δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο.

«Θεωρούμε ότι είναι νεκρή, αλλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να βγάλουμε ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο στη Γερμανία για τη δολοφονία της Μαντλίν. Προς το παρόν δεν έχουμε επίσης αρκετές αποδείξεις για να γίνει δίκη, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι ο ύποπτος είναι ο δράστης» είπε ο Wolters, αναφέρομενος στον άνδρα που είναι γνωστός ως Christian B.

«Γι’ αυτό» πρόσθεσε «χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες από όσους γνωρίζουν κάτι, κυρίως για τα μέρη που έχει ζήσει ο δράστης ώστε να ψάξουμε στοχευμένα».

Σύμφωνα με τον γερμανό εισαγγελέα ο ύποπτος φαίνεται να εμπλέκεται και σε άλλα εγκλήματα Βρετανών, Ιρλανδών και Αμερικανών.

Αυτή τη στιγμή ο γερμανός είναι έγκλειστος για ναρκωτικά σε φυλακή της Γερμανίας και είναι πιθανό σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί. Κατηγορείται επίσης και για το βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας που βρισκόταν στην Πορτογαλία το 2005.

Η Αστυνομία ερευνά τώρα κάθε στοιχείο της ζωής του. «Χρειαζόμαστε πληροφορίες για το πού έμενε την περίοδο της εξαφάνισης, πού δούλευε, ποιοι είναι οι φίλοι του, ποιοι οι γνωστοί του» λέει ο Wolters.