Ανατριχίλα προκαλούν όσα φαίνεται ότι είπε στην πρώην φίλη του ο Christian B, ο γερμανός παιδόφιλος, που είναι βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 στο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

«Έχω μια δουλειά να κάνω στο Πράια ντα Λουζ αύριο. Είναι μια φρικτή δουλειά που πρέπει να κάνω και θα μου αλλάξει τη ζωή. Για λίγο καιρό δεν θα μπορείς να με δεις» της είπε μία μέρα πριν την εξαφάνιση της 4χρονης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun».

Τόσο αυτή η γυναίκα όσο και άλλη μία πρώην σύντροφός του νιώθει τρόμο μπροστά στον γερμανό έμπορο ναρκωτικών, που τις ξυλοκοπούσε και δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Ο Christian B εξαφανίστηκε την ίδια χρονική στιγμή με την Μαντλίν και εμφανίστηκε πάλι το 2010, πιάνοντας δουλειά σε ένα μπαρ στο Λάγκος. Σε εκείνο το μπαρ μία από τις πρώην συντρόφους του του είπε: «Το έκανες Christian, σωστά», με εκείνον να της απαντά «Μην ασχολείσαι με αυτό το θέμα».

Μία φίλη της πρώην συντρόφου του είπε: «Πίστευε ότι δεν είναι ικανός να το κάνει, αν και είχε υπάρξει βίαιος. Τώρα ξέρουμε τι έχει κάνει. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Φαίνεται ότι το είχε οργανώσει όλο αυτό πολύ καλά. Νιώθουμε ένοχοι που δεν ενώσαμε τόσα χρόνια όλα τα κομμάτια του παζλ και δεν πήγαμε στην Αστυνομία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail ο Christian ήταν υιοθετημένος από την Μπριτζίτ και τον Φριτς Μπρούκνερ και συμπεριφορά του, όσο μεγάλωνε, γινόταν ολοένα και περισσότερο προβληματική. Μάλιστα αναγκάστηκαν να τον στείλουν σε ίδρυμα για έφηβους με επιθετική και αντικοινωνική συμπεριφορά και στη συνέχεια έκοψαν επαφές μαζί του.