Αντίποινα του Πεκίνου στο Associated Press και το CBS

Η Κίνα ανακοίνωσε μέτρα αντιποίνων κατά τεσσάρων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης


ΚΟΣΜΟΣ
15:11
01/07/2020
Αντίποινα του Πεκίνου στο Associated Press και το CBS
1
loading

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή αντιποίνων κατά τεσσάρων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, μετά την λήψη αντίστοιχων μέτρων από την Ουάσινγκτον κατά κινεζικών οργάνων του Τύπου.

Τα πρακτορεία Associated Press (AP) και United Press International (UPI), καθώς και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και το ραδιοφωνικό δίκτυο NPR θα πρέπει εντός επτά ημερών να δώσουν στο Πεκίνο λεπτομερή στοιχεία για τους εργαζομένους τους, την ακίνητη περιουσία τους και τις οικονομικές τους συναλλαγές στην Κίνα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

Στις 22 Ιουνίου, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι χαρακτηρίζει τέσσερα κινεζικά μέσα ενημέρωσης - την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV), το πρακτορείο China News Service, την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία και τους Global Times - «ξένες διπλωματικές αποστολές», μαζί με τα China Global Television Network, Radio China International και Νέα Κίνα, που είχαν ήδη χαρακτηρισθεί χρηματοδοτούμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης και όργανα της προπαγάνδας του Πεκίνου.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν ασκεί μόνο επιχειρησιακό έλεγχο σε αυτές τις προπαγανδιστικές οντότητες, αλλά έχει πλήρη συντακτικό έλεγχο επί του περιεχομένου τους», είχε δηλώσει ο Ντέιβιντ Στίλγουελ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ασιατικές υποθέσεις σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους εξηγώντας την απόφαση της Ουάσινγκτον.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Έτσι παν’ αυτά.

    ...μια σου και μια μου που λέμε, τι περίμεναν δηλαδή οι δυτικοί δηλαδή, πως θα κρέμαγαν μια ταμπέλα στα κινέζικα μμε και καλά πως είναι ελεγχόμενα και δεν θα είχαν ανάλογη αντίδραση;
    Και όλα αυτά, λες και τα δυτικά μμε διεκδικούν το φωτοστέφανο της αντικειμενικότητας χαχαχαχαχαχαχαχα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει