Λίγο πριν η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της πάνε σε καταφύγιο για να κρυφτούν από του Ναζί, η νεαρή τότε κοπέλα έδωσε τα παιχνίδια της σε μία φίλη της που δεν ήταν Εβραία και που ζούσε σε διπλανό κτίριο.

Το μουσείο, Anne Frank House Museum, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να βρει τα παιχνίδια που ανήκαν στο κορίτσι και θα εκτίθενται σε γκαλερί τέχνης στο Ρότερνταμ.

Όπως μεταδίδει το Asoociated Press, η 83χρονη γειτόνισσα κράτησε τα παιχνίδια μαζί με ένα σετ τσαγιού και ένα βιβλίο και τα παρέδωσε μόλις πέρυσι στου μουσείο της Άννας Φρανκ.

Τα δύο κορίτσια τότε έκαναν πολύ παρέα έως τις 6 Ιουλίου του 1942 που η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της εξαφανίστηκαν και πήγαν σε μία φιλική οικογένεια που τους έκρυψε στο πατάρι του σπιτιού τους για να ξεφύγουν από τη μανία των Ναζί για τους Εβραίους.

Μάλιστα, η φίλη της Άννας Φρανκ κράτησε και τη γάτα της. Τον Αύγουστο του 1944, η οικογένεια Φρανκ προδόθηκε, συνελήφθη και εστάλη σε στρατόπεδο των Ναζί.

Η Άννα πέθανε από τύφο και ο μόνος επιζών από την οικογένεια ήταν τελικά ο πατέρας της, Όττο, ο οποίος ανακάλυψε το ημερολόγιο, το οποίο αργότερα έγινε το διασημότερο βιβλίο για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.