Μία απαγωγή που θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας διαδραματίστηκε στην Κίνα, με τον 45ο μεγιστάνα της λίστας του Forbes να γίνεται όμηρος απαγωγέων. Πώς τον έσωσε ο γιος του.

Σύμφωνα με το CNN, ο 77χρονος συνιδρυτής της εταιρείας Midea, He Xiangjian, κρατήθηκε όμηρος για ώρες, η οποία φαίνεται να έληξε όταν ο γιος του κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία, αφού πρώτα διέσχισε κολυμπώντας ένα ποτάμι.

Η Midea είναι μία ιδρύθηκε το 1968 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευών της Κίνας, παράγοντας μια σειρά προϊόντων από κλιματιστικά έως αφυγραντήρες. Το 2019, τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ήταν πάνω από 33 δισεκατομμύρια δολάρια .

Ο Xiangjian, ο οποίος βρίσκεται στην 45η θέση της λίστας του Forbes για τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία που εκτιμάται στα 24 δισ. δολάρια, βρέθηκε όμηρος 5 δραστών στην πόλη Foshan, σύμφωνα με τα κινεζικά Μέσα.

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις για την απόπειρα απαγωγής ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τις αρχές να ενημερώνονται το απόγευμα της Κυριακής ότι υπήρχε διάρρηξη σε σπίτι με τη ζωή των ενοίκων σε αυτό να διατρέχει κίνδυνο.

Ο 77χρονος He Xiangjian ίδρυσε την Midea το 1992 και αποχώρησε από τη θέση του προέδρου το 2012 μολονότι εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό μέτοχό της.