Η εφημερίδα «The Independent» αποκτά «αδερφάκι»

Ενώ η αγορά Τύπου βρίσκεται σε ύφεση


ΚΟΣΜΟΣ
16:00
22/10/2010
Η εφημερίδα «The Independent» αποκτά «αδερφάκι»
loading

Στην τολμηρή κίνηση να εκδώσει την πρώτη εδώ και 25 χρόνια επί πληρωμή εφημερίδα πανεθνικής κυκλοφορίας, σε μια περίοδο που η αγορά του Τύπου βρίσκεται σε ύφεση, προέβη ο ρώσος δισεκατομμυριούχος, Αλεξάντρ Λεμπέντεφ, ιδιοκτήτης τριών εφημερίδων στη Βρετανία.

Η εφημερίδα θα πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή και θα απευθύνεται στο βιαστικό αναγνώστη.

Η νέα εφημερίδα, η οποία ονομάσθηκε «i» θα προσφέρει από την ερχόμενη Τρίτη περιεκτικά άρθρα εμπνευσμένα από το περιεχόμενο της μεγάλης αδελφής της, της εφημερίδας «The Independent», η οποία εξαγοράσθηκε από τον Λεμπέντεφ τον περασμένο Μάρτιο μαζί με την κυριακάτικη έκδοσή της, την «The Sunday Independent». Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Λεμπέντεφ είχε ήδη εξαγοράσει την λονδρέζικη «Evening Standard».

«Η “I” έχει στόχο τους αναγνώστες που μας λένε εδώ και πολλά χρόνια ότι κατακλύζονται από πληροφορίες και δεν έχουν το χρόνο να διαβάζουν τακτικά μια εφημερίδα ποιότητας», εξηγεί ο Άντριου Μάλινς, ένας από τους υπευθύνους της «The Independent».

Το στοίχημα είναι επικίνδυνο, σε μια αγορά κορεσμένη και σε ύφεση: οι εφημερίδες που διανέμονται σε όλη τη Βρετανία έχουν υποστεί μέση μείωση της καθημερινής κυκλοφορίας τους κατά 5,75% σε ένα χρόνο, περιοριζόμενες σε περίπου 10 εκατ. φύλλα ημερησίως, σύμφωνα με τον οργανισμό ABC που ελέγχει τις κυκλοφορίες των εφημερίδων.

Οι λεγόμενες εφημερίδες «ποιότητας», οι οποίες είναι ακριβότερες (1 στερλίνα, δηλαδή 1,13 ευρώ) υποφέρουν περισσότερο απ' ό, τι ο λεγόμενος λαϊκός Τύπος, τα φύλλα του οποίου στοιχίζουν από 20 ως 50 πένες.

Οι Daily Telegraph, Times και Guardian έχουν υποστεί μείωση της μέσης κυκλοφορίας τους κατά 10% σ' ένα χρόνο.

Ο Ρομπ Λάιναμ, αναλυτής των μέσων ενημέρωσης, εκτιμά πως «στις 20 πένες, η “I” θα είναι πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με τις άλλες εφημερίδες ποιότητας, οι οποίες πωλούνται έναντι 1 στερλίνας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει