«Πρεμιέρα» σήμερα για το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «i» του Ρώσου εκατομμυριούχου Αλεξάντρ Λεμπέντεφ που κυκλοφόρησε στα Βρετανικά κιόσκια για 20 πένες.

Η «i» έχει στόχο το βιαστικό αναγνώστη και προσφέρει στις 56 σελίδες της μια σύνοψη των άρθρων του Independent. Οι δύο πρώτες σελίδες της είναι αφιερωμένες σ’ έναν «πίνακα της επικαιρότητας», στον οποίο παρουσιάζονται σε λίγες γραμμές και στήλες αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο.

Η νέα εφημερίδα κυκλοφορεί σε μια ήδη κορεσμένη αγορά, η οποία περιλαμβάνει δώδεκα εφημερίδες που διανέμονται έναντι αντιτίμου και λίγες που κυκλοφορούν δωρεάν. Η κυκλοφορία των εφημερίδων πανεθνικής κυκλοφορίας υποχώρησε σχεδόν 6% φέτος και περιορίσθηκε στα περίπου 10 εκατομμύρια φύλλα ημερησίως.

Η νέα εφημερίδα δεν έχει δικούς της δημοσιογράφους, αλλά «δανείζεται» τους δημοσιογράφους του Indepedent. Ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν πως η «i» είναι το κύκνειο άσμα του Ιντιπέντεντ, η κυκλοφορία του οποίου έπεσε κατά περισσότερο από 25% μέσα σε τρία χρόνια και περιορίστηκε στα 183.000 φύλλα.