Η πόλη του Μονάχου επιβεβαίωσε πληροφορίες των ΜΜΕ ότι στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού  δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμβολα που μιμούνται το λεγόμενο «κίτρινο εβραϊκό αστέρι».

Τις τελευταίες εβδομάδες, σε συγκεντρώσεις κατά των εν λόγω μέτρων, εμφανίστηκαν τυπωμένα μπλουζάκια, κονκάρδες και αφίσες με το κίτρινο αστέρι που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί, με την επιγραφή «μη εμβολιασμένος». Οι Εθνικοσοσιαλιστές είχαν εξαναγκάσει τους Εβραίους να κυκλοφορούν με αυτά τα κίτρινα αστέρια σε εμφανές σημείο.

Μεταξύ άλλων και ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Φέλιξ Κλάιν επέκρινε δριμύτατα τη χρήση αυτών των αστεριών σε διαδηλώσεις. «(Η χρήση αυτών των αστεριών στις διαδηλώσεις) αποδεικνύει ότι οι συγκεντρώσεις είναι μια δεξαμενή από εκείνους οι οποίοι σχετικοποιούν το ολοκαύτωμα των Εβραίων και από εχθρούς της δημοκρατίας, οι οποίοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν πολίτες για τους σκοπούς τους», δήλωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.