Η δίκη του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών, που αναμενόταν να ξεκινήσει και πάλι σήμερα στο Κάιρο, αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου, καθώς ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να μεταφερθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών».

Ο Μόρσι, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 4 Νοεμβρίου στο δικαστήριο που στήθηκε στην ακαδημία αστυνομίας στο Κάιρο, κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια «πολιτική δίκη», ενώ δήλωσε ότι «είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου» και ότι «αυτοί που πρέπει να δικαστούν είναι οι ηγέτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος».

«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών ο Μοχάμεντ Μόρσι δεν κατάφερε να μεταφερθεί (στο Κάιρο), κατά συνέπεια η δίκη του αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο δικαστής Άχμεντ Σάμπρι Γιούσεφ.

Ο ανατραπείς πρόεδρος, που όπως και οι 14 συγκατηγορούμενοί του αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, κρατείται σε φυλακή της Αλεξάνδρειας και αναμενόταν να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο Κάιρο.