Ένας άνδρας σε μηχανικό αναπηρικό καροτσάκι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε στον Τάμεση στην περιοχή της Οξφόρδης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς οι πλημμύρες συνεχίζονται στη Βρετανία.

Ο 47χρονος είχε προσπαθήσει προφανώς να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο κατά μήκος του ποταμού το Σάββατο (χθες) και δεν κατέστη δυνατό να σωθεί από τις υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Το τραγικό αυτό γεγονός υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνο είναι να διασχίζουμε πλημμυρισμένους δρόμους (…). Το κοινό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό έπειτα από τις ισχυρές βροχές που έπεσαν πρόσφατα, ιδίως κατά μήκος του Τάμεση, και να μην θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο”, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Κρίστιαν Μπαντ.

Εδώ και τρεις ημέρες η Βρετανία πλήττεται από ισχυρές πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπεσαν σε περιοχές οι οποίες είχαν ήδη πληγεί από πλημμύρες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στο Ντέβον (νοτιοδυτικά) ένας 18χρονος φέρεται ως αγνοούμενος από την Πέμπτη, αφότου έφυγε από το σπίτι του για να τραβήξει φωτογραφίες των πλημμυρών.

Οι πλημμύρες έπληξαν περισσότερες από 200 κατοικίες στη Βρετανία και προκάλεσαν προβλήματα στις μεταφορές.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε σήμερα νέο σήμα συναγερμού για την Αγγλία και την Ουαλία. Οι παράκτιες περιοχές, ιδίως στη νότια Αγγλία, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στον κίνδυνο.