Να… δέσει έναν επιβάτη αναγκάστηκε το πλήρωμα πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Emirates Air καθώς ο 54χρονος επέμενε να ανάψει τσιγάρο κατά τη διάρκεια της πτήσης και μάλιστα έγινε βίαιος όταν επιχείρησαν να τον σταματήσουν.

Ο Μathias Jorg άναψε πολλές φορές τσιγάρο κατά τη διάρκεια της πτήσης διάρκειας 7,5 ωρών από τη Σιγκαπούρη στο Μπρισμπέιν κι ένας άλλος επιβάτης φωτογράφισε το αποτέλεσμα της επιμονής του.

Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μπρισμπέιν, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Jorg απομακρύνθηκε συνοδεία αστυνομίας. Αργότερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κάπνισμα μέσα σε αεροσκάφος και επίθεση κατά του πληρώματος.

Ο Jorg χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει Γερμανό διερμηνέα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και υποστήριξε πως είχε τραυματιστεί όταν τον έδεσαν.

Τελικά ορίστηκε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την επόμενη κλήση του από το δικαστήριο, στις 10 του μήνα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, παρότι δεν υπάρχει διεθνής συνθήκη σχετικά με την ακινητοποίηση επιβατών σε αεροσκάφη, οι επιτρεπόμενες ενέργειες του πληρώματος ορίζονται από κανονισμούς της χώρας στην οποία είναι εγγεγραμμένο το αεροσκάφος.

Η απόφαση ανήκει στον κυβερνήτη που έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τις αρχές στην πόλη προορισμού και να εξηγήσει τους λόγους για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.