Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, ο Λαχντάρ Μπραχίμι, είχαν συνομιλίες για τη συριακή κρίση μετά την αποτυχία της επίτευξης συμφωνίας σχετικά με τον ρόλο της Τεχεράνης στις επερχόμενες συνομιλίες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.

Οι Ζαρίφ και Μπραχίμι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία «με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διάσκεψη Γενεύη 2»-μία ρωσο-αμερικανική πρωτοβουλία που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου με στόχο τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ανέφερε η ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ζαρίφ «επέμεινε σε μία πολιτική λύση», που περιλαμβάνει συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 126.000 ανθρώπους από τότε που ξέσπασε πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Χθες Παρασκευή, ο Μπραχίμι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το αν θα πρέπει να προσκληθεί το Ιράν στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία τον επόμενο μήνα, αλλά ότι η Τεχεράνη δεν είναι ακόμη «εκτός της λίστας» των συμμετεχόντων.