Όταν ο Βραζιλιάνος επαγγελματίας στον τομέα της πληροφορικής Ίλιος και η Ρωσίδα εργαζόμενη στον τομέα των πωλήσεων Λουίζα παντρεύτηκαν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στα μέσα Μαρτίου, το σχέδιό τους ήταν να μεταναστεύσουν στο Τέξας, όπου ο Ίλιος θα ξεκινούσε νέα δουλειά τον Μάιο.

Ωστόσο τους πρόλαβε ο νέος κορονοϊός και τώρα κάνουν μήνα του μέλιτος στο διαμέρισμά της (ενός υπνοδωματίου) στη ρωσική αυτή πόλη που βρίσκεται σε καραντίνα, βγαίνοντας έξω για σύντομες βόλτες με την Τσέρι, τον σκύλο τους, κάνοντας την καθημερινή άσκηση που τους επιτρέπεται.

«Ήρθα εδώ με μία μόνο βαλίτσα, με ίσως πέντε ή έξι ρούχα. Δεν ήμουνα προετοιμασμένος, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν και κανείς», δήλωσε ο 34χρονος Ίλιος ο οποίος έμενε προηγουμένως στη Βαρσοβία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Για μένα είναι σωτήριο ότι είμαι εδώ επειδή έχω τη γυναίκα μου, άρα είμαι χαρούμενος», πρόσθεσε.

Η 29χρονη Λουίζα δηλώνει επίσης χαρούμενη, μολονότι επισημαίνει ότι το συμβόλαιο με τη δουλειά της λήγει στο τέλος του Απριλίου, κάτι το οποίο της προκαλεί κάποια ανησυχία.

Ο Ίλιος σημειώνει ότι εξακολουθεί να ισχύει η πρόταση που του έχουν κάνει για δουλειά στις ΗΠΑ, αλλά ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη μια πιθανή ημερομηνία για να αρχίσει. Ωστόσο αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Βραζιλιάνο είναι η υγεία των γονιών του πίσω στην Βραζιλία.

«Προσπαθώ να τους παίρνω τηλέφωνο κάθε μέρα, μου λείπουν πραγματικά», λέει, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Όμως τώρα έχω μια καινούργια οικογένεια με την Λουίζα».