Η σέξι γκαρνταρόμπα της και η φήμη που τη συνοδεύει της έχει χαρίσει το προσωνύμιο «Gucci Helle» στην πατρίδα της τη Δανία. Η 46χρονη Helle Thorning-Schmidt που τράβηξε την προσοχή στην επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα- φωτογραφήθηκε και με τον Ομπάμα προκαλώντας την εμφανέστατη δυσαρέσκεια της Μισέλ…- σίγουρα δεν θυμίζει τον τυπικό ηγέτη χώρας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, έχει περάσει στην ιστορία μια στιχομυθία της σε μια δημόσια συνάντηση, με κάποιον που επέκρινε την εμφάνισή της. «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ντυμένοι σκ…», απάντησε!

Είχε επίσης επιβιβαστεί σε στρατιωτική αεροσκάφος με προορισμό τη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Λιβύη φορώντας μπουφάν παραλλαγής, και γόβες στιλέτο και κρατώντας μια τσάντα… Gucci (ο Τύπος είχε γράψει: «Η Helle πήγε στον πόλεμο με την τσάντα της».

Φαίνεται πως το σεξ απίλ της συνέβαλε στην εκλογική της νίκη το 2011 ενώ πολύ συχνά η αναζήτηση του ονόματός της στο Google συνοδεύεται από τις λέξεις «naked» και «hot».

Τα περιοδικά της χώρας της πάντως υποστηρίζουν πως η εμφάνισή της έχει δεχθεί κάποια… ενέσιμη βοήθεια, βλέπε Μπότοξ ενώ η ίδια έχει πολλές φορές συγκρίνει τον εαυτό της με την τηλεοπτική «πρωθυπουργό» της σειράς Borgen, Birgitte Nyborg.

Η Βρετανία έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον για τη Δανή πρωθυπουργό επειδή είναι παντρεμένη με τον 42χρονο Stephen, γιο του πρώην ηγέτη των Εργατικών Λόρδο Kinnock. Η συζυγική τους ζωή χαρακτηρίζεται ασυνήθιστη και… αμφιλεγόμενη.

Ο Stephen Kinnock είναι διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ζει στο Νταβός της Ελβετίας περνώντας έως 33 Σαββατοκύριακα το χρόνο στη Δανία. Με βάση τη νομοθεσία της χώρας, η πρωθυπουργός βασίστηκε στο γεγονός πως δεν είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας για να αφαιρέσει 47.500 ευρώ σε φόρους για το στεγαστικό δάνειο που έπρεπε να αποπληρώσουν για το σπίτι τους στην Κοπεγχάγη- αξίας σχεδόν 600.000 ευρώ.

Για να γίνει όμως συνιδιοκτήτης του σπιτιού, η Thorning-Schmidt υποστήριξε πως ο σύζυγός της ζει εκεί κάθε Σαββατοκύριακο του χρόνου. Όταν ερωτήθηκε για το θέμα αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως έκανε «λάθη» στον προσδιορισμό της επιστροφής φόρου και πως ο άνδρας της δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Δανίας.

Οι φορολογικές αρχές της Δανίας αθώωσαν εν τέλει το ζευγάρι αλλά δεν έληξε εκεί η συζήτηση γύρω από τη ζωή τους.

Ο γάμος τους έγινε αντικείμενο πολλών συζητήσεων στον Τύπο της Δανίας με τις εφημερίδες να αναρωτιούνται για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Kinnock. Η Τhorning-Schmidt αναγκάστηκε να βγει να μιλήσει δημόσια για το θέμα:
«Μπορώ μόνο να πω πως δεν είναι αλήθεια», είχε δηλώσει, «είναι τόσο γκροτέσκο και δυσάρεστο να ακούμε τον κόσμο να μιλά για μας με αυτόν τον τρόπο».

Μόνο που η πηγή των φημών, σημειώνει η Daily Mail, ήταν πως τη δήλωση αυτή, πως ο Kinnock είναι μπαϊσέξουαλ ή γκέι, είχε κάνει ο ίδιος ο λογιστής του ζευγαριού, για να εξηγήσει στην εφορία γιατί ο άνδρας δεν ζούσε μόνιμα στη Δανία και άρα δεν ήταν υπόλογος για μη εξοφληθέντες φόρους.

Αλλά οι λεπτομέρειες αυτής της εμπιστευτικής συνάντησης διέρρευσαν κι έτσι ο λογιστής αναγκάστηκε να παραδεχθεί
πως έκανε τη δήλωση αυτή, σημειώνοντας πως «ήταν ένα λάθος που ακόμα τον έκανε να νιώθει άσχημα».
Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ήταν 20 χρονών και κάτι και δούλευαν και οι δύο στις Βρυξέλλες, και παντρεύτηκε με πολιτική τελετή το 1996.

Εκείνη την εποχή οι γονείς του Kinnock ήταν γνωστό ζευγάρι στους κόλπους της ΕΕ. Ο Neil Kinnock ήταν Επίτροπος και η σύζυγός του Glenys ευρωβουλευτής.

«Είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, μας νοιάζονται πολύ. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί τους στις Βρυξέλλες», δήλωσε η Thorning-Schmidt..

Από την πρώτη στιγμή ήταν η εμφάνισή της, εκτός από τις πολιτικές επιλογές της, που κυριάρχησαν στην αναφορές για εκείνη. Ήταν άλλωστε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας και σύντομα άρχισαν να ακούγονται και οι πρώτες φωνές για τα ακριβά της γούστα.

Μία από τις τσάντες της, του βρετανικού οίκου κόστισε από 7 έως 11 χιλιάδες ευρώ ενώ άλλος αγαπημένος της οίκος είναι ο δανέζικος Winchmann Couture, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Ή ίσως αυτή να είναι απλά η μοίρα μιας όμορφης γυναίκας που διεκδικεί- και κερδίζει- μια θέση στην πολιτική σκηνή. Και ενίοτε φωτογραφίζεται σε επιμνημόσυνες τελετές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Βρετανό πρωθυπουργό…