Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης ο νόμος  που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης υπό την εποπτεία του κράτους, σε μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας από τον αριστερό πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Μετά από 12 ώρες συζήτησης στη Γερουσία, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά σε σύνολο 29 μελών με δικαίωμα ψήφου. Αυτή η πρωτοποριακή νομοθεσία δίνει στο κράτος τον έλεγχο στην καλλιέργεια και την πώληση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σπρώχνοντας την Ουρουγουάη στο ίδιο κλαμπ με τις αμερικανικές πολιτείες του Κολοράντο και την Ουάσιγκτον, την Ολλανδία και την Ισπανία, που επιτρέπουν ή ανέχονται την παραγωγή της κάνναβης σε ιδιωτικό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση της ψηφοφορίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο νομοθετικό μέγαρο στο Μοντεβιδέο όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του μέτρου γιόρταζαν τη «μεγάλη μέρα» σε μια περιοχή όπου ήταν έντονη η μυρωδιά της κάνναβης, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο, αν εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες

Τα κλαμπ μαριχουάνας θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη, και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα. Η χρήση μαριχουάνας από ανηλίκους και ξένους απαγορεύεται.